GO
 
 
Tineret ➛ Programe tineret ➛ Alte proiecte de tineret
 
Consultare Strategia Națională pentru Tineret 2021 - 2026
2020-07-10
 

Conform Programului de Guvernare 2019, Capitolul Tineret, una dintre măsurile prioritare este demararea demersurilor pentru elaborarea strategiei următoare - perioada 2021 - 2026. Pe de altă parte, Strategia naţională în domeniul politicii de tineret 2015 - 2020 s-a aflat, într-o mare măsură, la baza activităţii de tineret în această perioadă, chiar în lipsa unui plan de acţiune bine articulat.

Plecând de la acest două ipoteze, Ministerul Tineretului și Sportului iniţiază o consultare, atât printre lucrătorii de tineret din cadrul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret cât şi cu organizaţiile neguvernamentale de tineret de la nivel local, pentru a identifica, în primul rând, gradul de relevanţă al domeniilor vizate de actuala Strategie Naţională în domeniul politicii de tineret 2015 - 2020, pentru perioada post 2020. Cu alte cuvinte, cât de actuale sunt, astăzi, aspectele strategiei şi în ce măsură pot fi ele semnificative post 2020.

Pe de altă parte, demersurile acestea, pentru realizarea noii strategii, se desfăşoară într-un context destul de dificil, al crizei COVID-19, care va avea un impact, atât pe termen scurt cât şi pe termen lung asupra situaţiei tinerilor, reflectat în aspecte economice, sociale, piaţa muncii şi va modifica în multe moduri viaţa tinerilor. Este necesară, de aceea, o cooperare şi o coordonare a multor instituţii, organizaţii, autorităţi, atât guvernamentale cât şi neguvernamentale, pentru a creiona împreună o viziune integrată şi durabilă.

Ne dorim să vă aflăm punctul de vedere asupra unor aspecte, care este necesar sau nu să fie revizuite, din strategia în domeniul politcii de tineret ce se află încă în vigoare, precum şi viziunea dumneavoastră privind activitatea de tineret post 2020, prin completarea formularului care se afă la următorul  link:

https://docs.google.com/forms/d/1fQYS9SBz4lnhaUC7GwBjwnhxTBs3Ur9wIhS95q4LztM/edit

 In plus, vă rugăm să distribuiţi acest formular şi către Organizații Neguvernamentalea de/și pentru Tineret din județ şi tinerii neafiliaţi din judeţul Harghita.

De asemenea, dacă aveţi idei, sugestii pe care nu le puteţi exprima în formular, vă rugăm să le transmiteţi la adresa de email: programe.tineret@mts.ro.

Termen: 20.07.2020.

 
 
Înapoi
 
 

Contact
Str. Eroilor Nr. 7, Miercurea Ciuc, Harghita
Tel/Fax: +4 0266 371 672, +4 0266 371 772
E-mail: djst.harghita@mts.ro