GO
 
 
Media ➛ Știri
 
M.T.S. lansează în dezbatere publică „Strategia Naţională pentru Tineret 2014 – 2020
2016-11-10
 

Elaborarea Strategiei a fost realizată în concordanţă cu Hotărârea de Guvern nr. 870/2006 care reglementează sistemul guvernamental de formulare a politicilor publice. Această Strategie este documentul programatic la nivelul cel mai înalt care îşi propune să identifice şi să prioritizeze direcţiile de acţiune, astfel încât să poată fi constatate evoluţii pozitive în domenii precum: munca şi antreprenoriat, cultură şi educaţie non-formală, sănătate, sport şi recreere, participare şi voluntariat.
 
În perioada care urmează, documentul se va afla în dezbatere publică, având ca termen de finalizare a dezbaterilor pe marginea acestuia luna octombrie a anului curent, moment în care va fi definitivat şi planul de acţiune sectorial la care îşi aduc aportul mai multe ministere prin grupul de lucru interministerial desemnat să elaboreze acest document.
 
Secretarul de stat pentru activitatea de tineret, Cristian Cosmin, a prezentat în cadrul conferinţei de presă organizate pe această temă, metodele de aplicare al angajamentului Ministerului faţă de valorizarea tinerilor români din perspective multiple, pe lângă cea a politicii de tineret propriu-zise.
 
„Momentul lansării Strategiei Naţionale pentru Tineret 2014 – 2020 este unul special pentru tinerii din România şi nu numai, fiind 12 august, Ziua Internaţională a Tineretului, cu atât mai mult cu cât de 12 ani nu mai avem o strategie coerenta în România care să susţină şi să apere interesele tinerilor. Marcăm această zi nu numai prin lansarea Strategiei, ci şi printr-o serie de evenimente dedicate tinerilor desfăşurate pe litoral”, a declarat secretarul de stat Cristian Cosmin.
 
De asemenea, reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet, a afirmat următoarele: „Aş dori să mulţumesc în primul rând Ministerului Tineretului şi Sportului pentru această invitaţiă de a participa la lansarea dezbaterii publice referitoare la Strategia Naţională pentru Tineret. UNICEF consideră că această strategie este deosebit de importantă din cel puţin două motive: în primul rând pentru că situaţia adolescenţilor şi cea a tinerilor este îngrijorătoare şi în al doilea rând, pentru că România are nevoie să investească în adolescenţi şi tineri, cu precădere în cei mai vulnerabili, dacă vrea să dezvolte şi să promoveze dezvoltarea incluzivă şi incluziunea socială. Cele mai importante probleme cu care se confruntă adolescenţii şi tinerii din România, identificate de UNICEF, sunt: sărăcia şi excluziunea socială, problemele din domeniul educaţiei, sănătăţii şi al ocupării forţei de muncă. Dialogul continuu condus de Ministerul Tineretului şi Sportului, societatea civilă, adolescenţi şi tineri s-a dovedit a fi profitabil şi a făcut un pas înainte.”
 
La această conferinţă au mai participat secretarul de stat pentru activitatea de sport, Emilia-Carmen Tocală, subsecretarul de stat Augustin Ioan, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Vasilica Ştefania Duminică, experţi din cadrul UNICEF: Aureliana Popa, Octav Marcovici, Sorin Mitulescu, Cosmin Briciu şi reprezentanţi ai comisiei interministeriale: Enache Loredana (Ministerul Transporturilor), Ioan – Cristinel Răileanu, (Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale), Daniel Bănică (Ministerul Apărării Naţionale), Oana Zet (Ministerul Fondurilor Europene), Emilian Tobă (Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice), Anca Mihailciuc (Ministerul Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice).
 
Adresa de e-mail la care pot fi trimise observaţiile referitoare la Stategia Naţională pentru Tineret 2014 – 2020 este strategietineret@mts.ro.

 

Descarcă aici „Strategia Naţională pentru Tineret 2014 – 2020”

 

 

 
 
Înapoi